vendéglátás

02.
11.
09:00
Közel 334 milliárd forint kiesett: ijesztő a bizonyítvány

Közel 334 milliárd forint kiesett: ijesztő a bizonyítvány

A koronavírus-járvány miatt óriási zuhanást produkált a magyar turizmus. Több mint 300 milliárd forinttal csökkent a bevétel.

Szerző(k): Csernátony Csaba
02.
10.
20:16
A Gundel helyett katonák főznek a Miniszterelnökségnek

A Gundel helyett katonák főznek a Miniszterelnökségnek

A Miniszterelnökség hivatali egységeinek otthont adó Karmelita kolostor menzáját 2021 januárjától a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár üzemelteti – tudta meg az Index a Kormányzati Tájékoztatási Központtól.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
10.
08:26
Itt a rendelet a bérleti díj elengedéséről

Itt a rendelet a bérleti díj elengedéséről

Februártól júniusig az állam vagy a helyi önkormányzat, valamint az állam vagy a helyi önkormányzat többségi befolyása alatt álló gazdasági társaság tulajdonában lévő helyiségek után nem kell bérleti díjat fizetnie annak, aki meghatározott célra bérli a helyiséget.

Szerző(k): Németh Géza
02.
08.
13:21
Döntött a főváros: újranyitási csomaggal segítik a vírus sújtotta cégeket

Döntött a főváros: újranyitási csomaggal segítik a vírus sújtotta cégeket

A turizmus-vendéglátásban érintett cégeknek újraindítási csomagot készített a fővárosi önkormányzat, többek közt növelik a közterület-használati lehetőségeket, elengedik csaknem teljesen a teraszok bérleti díját és kiterjesztik a helyiségbérleti díjak kedvezményét - jelentette be Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes és Kiss Ambrus általános főpolgármester helyettes.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
07.
08:07
"Hülyék vagytok, fagyizót nyitni egy ilyen kis faluban?"

"Hülyék vagytok, fagyizót nyitni egy ilyen kis faluban?"

Kiégés elleni életmódváltás melléktermékeként készült, aztán pillanatok alatt országos, sőt európai hírű intézmény lett egy kis Balaton-felvidéki faluban működő családi fagyiműhely. Három és fél éve úgy nyitott meg Mindszentkállán a Kő fagyi?, hogy a nyitás előtt hat nappal még nem tudták, hogyan készítenek fagyit, utána 10 nappal viszont már Londonból célzottan érkezett vendég. Azóta is folyamatos a sor a pult előtt, a Kő fagyi? szinte a nyitás napjától nyereségesen működik, ma már ebből élnek, „pedig alapvetően nem is vagyunk annyira fagyis család”.

Szerző(k): Molnár Csaba
02.
05.
15:50
Látványos győzelemet arattak a kormány felett a lengyel vendéglátósok

Látványos győzelemet arattak a kormány felett a lengyel vendéglátósok

Lengyelországban immáron nem csupán alkalomszerűen, hanem tömegesen utasítják el a bíróságok a közegészségügyi hatóságok bírságait, amelyeket a rendeleti tiltás ellenére kinyitó vendéglátósok cégeire vetnének ki.

Szerző(k): Barabás Júlia
02.
05.
11:14
Gulyás: a kormány kétlépcsős újranyitást tervez, új kedvezményt kapnak a vendéglátósok

Gulyás: a kormány kétlépcsős újranyitást tervez, új kedvezményt kapnak a vendéglátósok

Kétlépcsős újranyitást tervez a kormány - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki kormányinfón. Február 1. és május 31. között az állami és önkormányzati ingatlanok után nem kell bérleti díjat fizetniük az éttermeknek, kávézóknak és konditermeknek. Gulyás személyes véleménye szerint legitim lehet a magánbérlemények utáni nem fizetés is.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
03.
17:52
Koronavírus: mentőcsomagot kér a cégeknek a BKIK

Koronavírus: mentőcsomagot kér a cégeknek a BKIK

Összehangolt kormányzati, önkormányzati és vállalati cselekvési programot szorgalmaz a koronavírus által leginkább sújtott kkv-szektor megsegítéséért a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).

Szerző(k): Domokos Erika
02.
02.
07:31
Parragh: április végére, május közepére változhat a vírus miatti válsághelyzet

Parragh: április végére, május közepére változhat a vírus miatti válsághelyzet

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint itthon kisebb pusztítást végzett a válság a munkaerőpiacon, mint máshol, ezért célzott ágazati segítségekre van szükség. A miniszterelnöknek tanácsokat is adó szakember szerint az átoltottság után viharos gyorsasággal állhat talpra a turizmus és a vendéglátás, addig viszont további intézkedések kellhetnek.

Szerző(k): Szabó Dániel